Over Mij

Mijn Verhaal

Ik, Joëlle, 50 jaar oud, getrouwd, een zoon en eigenaar van Petfood Joëlle Goutum en Schoonheidssalon Joelle. Ik ben iemand die gaat voor eerlijk- en openheid, service en kwaliteit. Mijn loyaliteit en service gaat verder dan alleen maar het verkopen van producten. 

Vanaf mijn 13de jaar ben ik topsporter geweest. Shorttrack schaatsen was toen nog heel onbekend, inmiddels uitgegroeid tot een zeer populaire tak van sport. Ik heb in deze tienerjaren veel gereisd, veel andere continenten mogen aandoen, maar heb in deze jaren ook heel veel gemist. En dan bedoel ik op het sociale vlak. Eigenlijk kun je zeggen, topsport is niet zaligmakend. Je sociale basis/contacten leg je juist in deze levensfase. Je gaat studeren, de kroeg in, vrienden maken voor het leven. Helaas en daar kom je pas achter als het te laat is, heb ik dit compleet overgeslagen en dus gemist!

Na veel verschillende opleidingen en werkplekken, kwam ik er uiteindelijk achter dat ik niet de persoon ben die voor een baas zou kunnen werken. Ook wist ik al snel dat ik een grote verscheidenheid aan taken moet hebben, al snel vind ik iets saai worden.

Conclusie: eigen baas en veelzijdigheid. Nog steeds is dit een enorme uitdaging voor mij, want de drang naar veelzijdigheid zorgt ook voor valkuilen. Ik vind namelijk te veel dingen te leuk!

In 2000 kregen wij onze eerste hond, Cem, een Vizsla teefje.

Naast mijn opleiding voor dierenartsassistente, heb ik volgens de norm van de Vizsla-Vereniging, twee keer een nest mogen fokken met Cem. Wat was dit een feest. Uit het eerste nest hebben wij weer een teefje aangehouden, Moes! 

Wat waren moeder en dochter een twee-eenheid, terwijl ze zo verschillend in karakter waren. Helaas is onze Moes, maar 12,5 jaar geworden, door een verkleefd kankergezwel hebben we haar moeten laten inslapen. Cem heeft haar dochter ver overleefd, zij is uiteindelijk 17 jaar geworden.

Ik wist niet dat je na zo veel verdriet en gemis, nog intenser van je andere hond kunt houden!

Chai kwam in 2020 in ons gezin, vanuit de Fokker was ze gewend aan vers vlees.

En ja, als Fokkers onder elkaar weet je dat je dan met vers vlees moet doorgaan omdat de darmpjes hier nu eenmaal aan gewend zijn. Maar straks als ze wat ouder zou zijn dan kon ik gewoon weer lekker overstappen op mijn oude vertrouwde brokken!!!

Maar de tijd verstreek en ik wist niet wat ik meemaakte met mijn hond op vers vlees. 

Een super zachte glanzende vacht, hagelwitte tanden, weinig tot geen verharing, weinig ontlasting, niet onnodig veel drinken, niet uit de bek stinken en geen vette/ruikende vacht.

Als ik dit in een adem opschrijf denk ik, jemel wat een boel voordelen. Ik was dan ook al heel snel van gedachten veranderd en wilde niets ander meer dan vers vlees van Kivo aan onze Chai geven. Kivo heeft nog een voordeel, het is puur natuur, zonder fratsen.

De Kivo voeding moest ik wel iedere keer bestellen en dan werd het geleverd vanuit Groningen. Ik dacht, waarom is deze goede voeding niet gewoon te koop bij een dierenspeciaalzaak?

Daar kreeg ik al snel antwoord op. Gewoon omdat dit een te kleine winstmarge oplevert!

Van het een kwam het ander, ik vroeg aan de groothandel, aan hoeveel hondeneigenaren lever je in en om Leeuwarden! Ik denk zo’n 3 klanten. DRIE???

Dit was voor mij zo’n 21/2 jaar geleden de drijfveer om Kivo te gaan verkopen, Kivo bekender maken dan het op dat moment was. Want zo’n goede voeding en zo ONBEKEND, daar moest ik iets mee!

Ik begon met een klein vriezertje, een paar snacks en wat brokjes. Dit is inmiddels uitgegroeid tot een klein winkeltje aan huis met nu ruim 60 klanten.

In die afgelopen 21/2 jaar ben ik ook snuffelmatten, tekenbanden, lijnen etc. gaan knopen omdat ik merkte dat hier behoefte aan was.

Goed contact met mijn klanten, dat vind ik belangrijk, hierdoor komen ook de vragen naar voren waar diereigenaren mee zitten, niet wetend hoe ze die moeten aanvliegen of oplossen.

Ik mag graag helpen en wanneer ik twijfel of het gewoon niet weet, heb ik een goede achterban om hierover te sparren. De vraagstukken kunnen gaan over: ziektes, voeding, cursussen, entingen, gewicht, sterilisatie, castratie etc. etc.

Het is altijd weer een mooie uitdaging om samen tot een oplossing te komen.

Ook kwam ik in deze gesprekken tot de conclusie dat eigenaren behoefte hebben aan allerhande dierbenodigdheden, die ik niet in mijn assortimenten had. 

Vanuit deze vraag is mijn nieuwe uitdaging ontstaan.

Deze uitdaging heb ik inmiddels omgezet in een webshop naast mijn Kivo verkooppunt. Een mooi verlengstuk als je het mij vraagt.

Via deze webshop, bied ik meer dan 9000 producten aan die men nodig heeft voor zijn/haar huisdier.

Van hond, kat, vogel, knaagdier tot aquarium, terrarium, ruitersport, trimsalon en nog veel meer.

Ik hoop dat ik mijn vaste klanten en natuurlijk ook nieuwe klanten blij mag maken met deze uitbreiding.

VRAGEN AAN MIJ

Dat ze dankbaar zijn dat ik altijd probeer te helpen, dat we samen het probleem ontrafelen en proberen deze op te lossen. En dat ik, wanneer ik zeg dat ik erop terugkom, dit ook daadwerkelijk doe, afspraak is afspraak. En verder geven de klanten altijd aan dat ik voor iedereen de tijd neem.
Ik mag graag achter de computer weer nieuwe ideeën uitwerken, een boek lezen, puzzelen of klussen doen.

Ik ben een echte streber, een perfectionist en kan absoluut niet tegen onrecht.

In gezelschap ben ik vaak druk en heb een temperament waar je u tegen zegt.

Mijn zoon zegt vaak; mama schaam jij je nooit? Uhhhh nee, hoezo? Ik schaam mij soms wel voor jou. Oké, maar waarom dan? Omdat jij altijd zegt wat je denkt! Oeps, ja, dat ben ik lieverd, vroeger dacht ik altijd over wat een ander van mij zou denken, nu denk ik boeien. En dat leeft toch een stuk makkelijker. Oké mama, maar alsnog! 

Geniet van elke dag, voordat je het weet kan je leven door iets op zijn kop worden gezet. Probeer ten alle tijden alles met een beetje humor aan te vliegen, anders kan het leven heel zwaar zijn.

En een motto van mijn lieve, inmiddels overleden schoonmoeder, Joelle probeer niet alles van tevoren te plannen of vast te leggen, het loopt namelijk altijd anders dan dat je denkt. En ze heeft hierin meer dan regelmatig haar gelijk gekregen.